Сьомгата е най-деликатната храна и е много полезна. Една порция в ресторант у нас е 52 лева, т.е. има все пак и други храни със съдържание на омега-мастни киселини, които да я заместят. Ако сьомгата не се съхранява правилно обаче, тя става отровна и отравянето е много опасно. Това предупреди в ефира на БНТ Христо Мермерски, диетолог.
"У нас напоследък има понятие суперхрани. Няма суперхрани, има пълноценни такива. Най-дълго живелият човек се е хранил само с мед, вода и хляб", заяви той.

"Нашето кисело мляко съдържа бактериите, които пречистват нашия организъм. Консумацията на кисело мляко помагат за нормалното функциониране на хранителната ни система. Зеленчуците и плодовете също компенсират вредното въздействие на околната среда, но говорим за качествени такива. Доматът например трябва да има малко семки и много месо'', уточни специалистът.

"При студ кръвоносните съдове се стесняват и има опасност от две много страшни заболявания, които са прелюдия към инфаркта и инсулта, така че хората трябва да внимават", предупреди Мермерски.