Месенето е изкуство. Не всяка домакиня обича, а на малцина им се получава от първия път. Но освен личните умения, има и някой тънкости. Ето ги в рецептата за бухнала погача:
Необходими Съставки
брашно - 1 кг
мая - 1 кубче прясна
захар - 1 к.л.
сол - 1 с.л.
олио - 4 - 5 с.л.
сода бикарбонат - 1 щипка
прясно мляко - 200 мл
кисело мляко - 200 г
яйца - 2 бр.


Начин на приготвяне
От изброените продукти замесвам меко тесто, оставям го да втаса. 

Премесвам го отново и го разделям та шест равни части, всяка оформям на топче.

Разточвам, намазвам хубаво кората с олио, отгоре поставям втората разточена кора, режа на триъгълници и завивам на кифлички.

Така процедирам с цялото тесто.

Оставям вече оформената питка да втаса, мажа с разбит жълтък и пека на 180 градуса за 40-45 минути.

Източник: Гергана Цветанова, Gotvach.bg.