Синът на руския дипломат от кариерата и бивш шеф на „Лада България” Витя е настанен в психиатрия. Това разкриват от столичната полиция, цитирани от „Телеграф”. 
34-годишният Виктор Стадницкий, който както съобщи ексклузивно БЛИЦ, беше открит ранен при странни обстоятелства в понеделник в дома си, след това започна разследване на инцидента.

Човекът, който открил ранения и окървавен Витя в жилището му в столичния кв. „Манастирски ливади”, е майка му, споделиха ченгетата. Жената, която е медицинска сестра по професия, отишла при сина си и го заварила с дупка в крака.  Ужасена, тя извикала полиция и линейка.

Витя се държал неадекватно, а край него се валяли диазепам и алкохол, разказаха разследващи. Първоначално казал, че са го нападнали и простреляли, после, че сам се е наранил. Лекарите от Спешна помощ, а след това и колегите им от ВМА обаче категорично заявили, че става въпрос за порезна рана от нож.

„Най-вероятно руският гражданин сам се е наранил”, смятат ченгетата. Тъй като Стадницкий бил неадекватен и не излязъл до вчера от това състояние, бил вкаран за лечение в Центъра по психично здраве в София, уточниха от МВР.

Там медиците ще установят на какво се дължи психическият му срив. Криминалисти разказаха още, че както БЛИЦ първо съобщи, преди да бъде настанен в болница, Витя направил катастрофа в София с джипа на брат си Василий – „Шевролет”.

Напълно възможно по думите им било по-малкият брат да се е ранил в удара. В хода на проверката лъснало още, че Витя излъгал, че е служил във Френския легион.

„Той е бил във Франция, за да положи изпити да го вкарат в легиона, но не ги е издържал. Увличал се е по ММА и се е представял за боец”, разкриха още криминалисти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!