Не е ясно доколко феновете на Mercedes-Benz одобряват новината за появата на GLT, първият пикап на компанията, но е факт, че той предизвика изключително много коментари в интернет пространството. Ето че най-после става ясно кога ще видим и новия модел. Това трябва да стане на 25 октомври, когато той ще бъде показан на отбрана група клиенти. След това го очакваме в мрежата, а малко по-късно моделът ще бъде показан и пред публика на международния автомобилен салон в Сао Паоло.

Пикапът на Mercedes ще бъде изграден на платформата на Nissan Navara и Renault Alaskan. Подобно на Navara, GLT ще се произвежда в заводите на Nissan в Испания и Аржентина. Той ще се продава на пазарите извън Северна Америка, а именно в Европа, Латинска Америка, Южна Африка и Австралия, пише vesti.bg.

Техническите характеристики на модела са тайна все още. Но трябва да очакваме, че той ще използва ноухауто на Nissan в областта. Това означава, че може да очакваме базов 2,3-литров дизел, чиято мощност е 187 к.с. По-скъпите версии вероятно ще бъдат снабдени с 3,0-литров V6, който генерира 258 к.с. и 600 Нм. Между тях би следвало да се вклини 2,5-литров бензинов мотор.