Момичетата са много повече агресивни вербално. Те използват социалната мрежа и заплашват чрез нея. Това заяви в ефира на Нова телевизия психологът Анна Жукивская.
"Момчетата са тези, които се бият, а момичетата - тези които пускат слухове в мрежите. Там, където не можем да си комуникираме добре, започва агресията. Факт е, че такива случаи винаги е имало. Израснали сме през 90-те години, навсякъде човек можеше да бъде обект на такова насилие, но сега просто се онагледява. Преди социалните мрежи не бяха така навлезли", призна експертката.

"Няма връзка между начина на живот и бита. Обикновено има провокирана агресия. В училищата би следвало да има психолог, който да успее да предвижда случаите. Трябва да комуникира и медиира с децата, между които може да има конфликт", смята тя. Според нея, това, че момичетата са вербално агресивни, не значи, че тази агресия не може да премине във физическа. "Имало е случаи момичета да убиват приятелка."

"Към насилниците трябва да не се подхожда по наказателен начин, а да разбере, че ние сме тук, за да му помогнем", каза още тя.