Съпругата на президента на Сирия Асма Асад заяви, че няма да напусне страната, макар че е получавала подобни предложения, съобщи РИА Новости
"Бях тук (в Сирия) от самото начало и никога не съм мислила за възможността да отида на друго място. Да, предлагаха ми възможност да напусна Сирия или по-скоро, да избягам от Сирия, тези предложения включваха гаранции за безопасност и защита на децата ми, даже финансова безопасност. Но не трябва да си гений, за да разбереш истинската цел на тези хора – те никога не са се вълнували от моето благополучие и това на моите деца. Това бяха опити да бъде сломена вярата на хората в техния президент“, каза Асма Асад в интервю за руския телевизионен канал "Россия-24“, което е първото от осем години.

Съпругата на Башар Асад неведнъж е заявявала, че не възнамерява да зареже Сирия. По нейните думи, ситуацията би била много по-зле, ако ги няма "истинските приятели на Сирия, които се намесиха и помогнаха да бъдат компенсирани някои политически и икономически санкции“.

В това отношение, тя оцени много високо ролята на Русия, "която оказва на Сирия безценнахуманитарна и икономическа поддръжка“."За хуманитарната ситуация в Сирия беше казано много. Всъщност е трудно да бъде описана цялата сериозност на ситуацията. Нищетата, болестите, страданията, напускането на хората – всичко това няма аналог. И по ирония, западните медии предпочитат да се фокусират изключително върху положението на бежанците и на хората, намиращи се на териториите, контролирани от военните групировки, а в същото време много хора останаха да живеят в страната. Тези хора са също толкова важни, колкото и останалите“, предава вестник "Вести“ думите на Асма Асад.



Източник: "Руски дневник"