Ученикът Дилан Дюран от американския щат Ню Мексико в продължение на няколко месеца молел майка си да му приготвя двойно повече храна за училище, отколкото му е необходимо, а причината се оказала много трогателна.
Майка му не придавала особено значение на количеството храна, защото си мислела, че момчето расте и му е необходимо повече да похапва. Но удивлението й било голямо, когато разбрала, че половината от своите обеди, Дилан предоставя на свой съученик, който нямало какво да яде.

"Мамо, тази храна давам на приятеля си от училище. Той всеки път стои гладен, а храната му за целия ден е само шишенце вода", разказва майката на момчето Жозет Дюран. 

Майката на бедното момче също разбрала и поискала среща с родителите на Дилан.

"Майката на детето ми предложи пари за това, че синът ми е хранил нейния син, но аз не можех да ги приема. Тя ми разказа, че едва неотдавна си е намерила работа и затова е нямало какво да ядат. Допреди месеци и ние със сина ми живеехме в нищета. Нямахме дом, живеехме в автомобил, нямахме какво да ядем, така че много добре мога да я разбера", казва Жозет. 

Училищният волейболен отбор начело с треньора им решили да съберат известна сума като благодарност към Дилан и неговата майка. Те получили повече от 400 долара, но двамата решили от своя страна да предоставят парите на училищния стол, за да може нито един ученик да не гладува.

След като за случая написаха редица американски издания, потребителите в интернет изразиха благодарността си и възхищението към Дилан и майка му. Те ги поздравили и им благодарили сърдечно за добротата и състраданието.

Превод и редакция: БЛИЦ