Йанг Ли от китайския град Хангжу бе изправена пред ужасяващ избор. Нейният брат Йанг Жун бил диагностициран с Лимфом - рак на кръвта, и се нуждаел от трансплантация на костен мозък. Лекарите направили изследвания и се оказало, че китайката има най-добро съвпадение със своя брат и може да му помогне да не загуби живота си.
Обаче, в същото време, медиците обяснили на жената, че операцията по присаждането на костния мозък от нея на любимия й брат ще има най-вероятно фатални последици за още нероденото й дете, което тя носела в утробата си вече 12 седмици и тя трябвало да направи своя избор.

24-годишната Йанг Ли решила да спаси живота на брат си. Същевременно, като следствие от това, тя се подложила на операция по абортиране и сега се възстановява в болницата в очакване на момента, когато ще може да предостави костния си мозък за трансплантация на своя брат. 

Нейното решение поляризира потребителите в социалните мрежи в Китай. Някои я наричат герой, а други я критикуват, но всички са на мнение, че при всички случаи това е едно изключително трудно решение.

Превод и редакция: БЛИЦ