Легендарната шведска група АББА може да се събере отново във виртуална триизмерна форма с помощта на бившия мениджър на "Спайс гърлс", британския продуцент Саймън Фулър, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.
Суперзвездите на поп музиката се разделиха през 1982 г. след 10 години заедно. Слуховете, че квартетът може да се събере отново пълзят от години. Желанието на почитателите на АББА най-сетне може да се сбъдне, благодарение на Саймън Фулър. 

Според неназован източник, цитиран от британския таблоид "Сън", Фулър е в начална фаза на преговори с бившите членове на АББА Бьорн Улвеус и Бени Андершон за холограмно шоу.

Използването на холограми не е нова концепция. Благодарение на технологията бяха организирани шоута, в които на сцената "възкръснаха" музикални легенди като Елвис Пресли, Майкъл Джексън, Франк Синатра.

Смята се, че Бьорн Улвеус и Бени Андершон искат холограмните шоута да бъдат базирани върху турнетата на група АББА, включваща още певиците Ани-Фрид (Фрида) Люнгста и Агнета Фелтскуг, от 1977 до 1979 г. Наскоро Улвеус и Андершон са били фотографирани заедно със Саймън Фулър в Лас Вегас, пораждайки спекулации за мястото, на което ще се състои виртуалното завръщане на легендарната формация. 

Членовете на АББА за последен път се събраха през юни тази година на частно парти в Стокхолм за отбелязването на 50-годишнината на групата. Въпреки че и четиримата изпълнители излязоха заедно на сцената, само Агнета и Фрида пяха пред публиката. 

През януари тази годината квартетът се събра отново по друг повод, но без да пее. АББА не пожелаха да пеят и на церемонията по въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2010 г. 

Преди години прочутият шведски квартет отказа внушителната сума от 1 млрд. долара за съвместно турне.