На всички стана ясно, че коалицията няма да се разпадне. Когато работиш в екип няма как да не правиш компромиси. Той бе направен не в името на властта, а в името на стабилността. Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ. 
Атанас Атанасов от ДСБ бе на противното мнение. Според него изглаждането на трусовете в коалицията е било поредната хитрина на премиера Бойко Борисов. 

„Не знам защо дойде да се скара на РБ, вечно ние сме му виновни и по-специално ДСБ. Ако не се беше събрало Народното събрание днес на извънредно заседание, щяха ли да бъдат решени наболелите въпроси в коалицията, попита той. Не беше подмината темата и с обидните думи, изказани по адрес на премиера от страната на Радан Кънев. 

„Тази назидателност, с която говорят колегите от ДСБ трябва да прекъсне“, каза Георгиев. Тук ген. Атанасов попита: "Защо, ще ни изгоните ли?" „Това, че един политик не може да контролира езика си не може да е проблем на целия политически елит у нас“, посочи гербаджията. 

„Думите на Кънев бяха срещу своеволията на премиера и поведението на РБ, които правят срамни чупки в кръста, когато го видят. По-късно той се извини за тях“, оправда се Атанас Атанасов, но добави: „Но е крайно време някой да му скочи на пилето шарено от Банкя, защото се държи като император“. По думите му решението за ваканцията е било взето лично от Борисов, защото в ГЕРБ имате падишах“. 

„А вие имате проблем с лидерството“, репликира го Георгиев. И от своя страна го попита: „Какво можехте да постигнете вие, ако ПГ на ГЕРБ не е стояла зад вас? След като вашите послания са най-правилните и най-верните, защо не можете да генерирате гражданска подкрепа за тях?“ 

Атанасов отново припомни: „Ние сме опозиция, защото ГЕРБ няма способността да прави реформи, а всичко е за пред чужденците. Ще дойде време, когато хората ще се отърсят от ступора, в който се намират“. „Депутатите от ДСБ нямаме никакви хора във властта“, добави още ген. Атанасов.