Шефовете на британската банка Royal Bank of Scotland се отказали от решението си да замразят сметките на руската информационна агенция Russia Today и са готови да обсъждат ситуацията, съобщи "Таймс". Шефката на RT Маргарита Симонян обяви от своя страна по РТР "Планета", че това е стало след бурна обществена реакция и изразената от множество хора готовност да закрият сметките си в банката в знак на солидарност с популярния тв канал.
Банката обяви вчера, че сметките на RT ще бъдат закрити и това не подлежи на обсъждане. 
На медията е изпратено и писмо, в което се съобщава, че банката е взела решение да не работи повече с руската телевизия. 

Британското правителство официално обяви, че няма отношение по блокирането на сметките на RT. 

За обявената днес готовност за обсъждане на ситуацията съобщи в Туитър главният редактор на информационната агенция Маргарита Симонян.
„След вчерашния шум банката сега казва, че е готова да обсъжда ситуацията. Макар че вчера написа, че няма намерение да я обсъжда. Както каза наш журналист: „Утре ще кажат, че е било бъг“, написа тя.

Симонян отдаде промяната на обществената реакция след съобщението за замразяване на сметките. 

Според "Таймс" обаче причината е, че Москва е заплашила да замрази сметките на Би Би Си в Русия и да се обърне към международните надзорни органи за нарушаването на договореностите за свобода на словото.