60-годишна жена бе блъсната в Благоевград на пешеходна пътека от автомобил, движещ се на заден ход, пострадалата е с разместен гръден прешлен, съобщава БГНЕС. Пътният инцидент стана малко след 17 часа днес на ул. „Д-р Христо Татарчев”.
Водачът не лек автомобил „Рено” спира малко след пешеходната пътека, водеща от сградата на съда в посока градската градина. Съпругата му слиза, взема детето от детската градина и се качват в автомобила.

Той тръгва на заден ход, за да завие по ул. „Братя Миладинови”. При тази маневра не вижда пресичащата по пешеходната пътека тип „зебра” жена. И.Г. е блъсната от задната част на „Рено”-то и пада на асфалта.

С линейка е транспортирана до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Пострадалата е приета там с натъртване в областта на гръдния кош и съмнение за счупени ребра.

След изследванията в отделението по Образна диагностика е установено разместване на гръден прешлен, няма притискане на гръбначния мозък. Най-вероятно пострадалата 60-годишна учителка, ще бъде транспортирана по-късно тази вечер за столична клиника.