Временната анкетна комисия за АЕЦ „Белене“ вероятно ще достигне до все още незабелязани факти. Това каза Цвета Караянчева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, по повод решението на Парламента да бъде създадена Временна анкетна комисия по проекта, цитирана от "Фокус". По думите ѝ няма да бъде излишен още един прочит на събития, доказващи какво не бива да се прави. 
„Добре е да се дебатира по тази тема, особено след като има повдигнати обвинения на двама бивши шефове на НЕК. В комисията влизат хора, които разбират от тази материя. Делян Добрев и Вальо Николов и двамата са в енергийната комисия, от другите парламентарни групи също има представени хора, които имат интерес и познания в тази посока. Добре е да има още един прочит на тази сага. В крайна сметка това е един голям урок за българските правителства и за това, което не трябва да се прави. Нека още един път да си припомнят гражданите кой и защо зароби България“, обясни тя.

Цвета Караянчева добави, че при появата на заинтересован инвеститор проектът АЕЦ „Белене“ би могъл да бъде възобновен, но държавата не може да се ангажира с участие в подобен мегапроект. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕШЕНИЯТА ОКОЛО АЕЦ "БЕЛЕНЕ"!