Аз съм от РБ, те ме подкрепиха, защото много голяма част от обществото харесва моята кандидатура. Промените в ИК са положителни, защото българите в България и българите в чужбина са неделима част от нацията. Трябва да дадем шанс на децата си да направят избор. Това заяви кандидатът за президент от Реформаторския блок Трайчо Трайков в ефира на bTV.
Попитан какво са му казали българите в Лондон, той заяви, че е била чудесна среща с прекрасни хора. "Там и хората в най-бедното село са едни и същи, но изразяват едно и също с различни думи. Хората не знаят какво е съдебна реформа, но знаят, че няма справедливост.", каза още той и добави, че блатото вече е започнало да смърди отвратително.

"Ще потъваме и ще гълтаме тиня. Ще стане така, че децата ни ще са на Запад, а тук ще има хора, които ще си разпределят едни пари. Трябва една радикална реформа на съдебната система", мисли още Трайков.

"Благодаря на премиера, че ме чете и ме слуша. Разбрах, че е наредил да освободят Румен Овчаров, Петър Димитров и Асен Гагаузов -  при тях бяха подписани Мариците и договорът с особен залог за НЕК, после и продажбата на мина "Бобов дол" с гладуващи миньори, държани като крепостни селяни. Интересно е да видим какво предстои. Нека да караме наред - Цацаров да разпита Цветан Василев за КТБ", поиска още той.

"Хората ме питат защо се толкова бедни и аз започвам да изреждам: КТБ, данък "петролен картел" и т.н. Всичко това нямаше как да се случат, ако имаше кой да ги удари по ръката и ако имахме нормален съд", отсече още Трайков.