Националната разузнавателна агенция на Турция предупреди за възможни нападения от терористичната групировка „Ислямска държава“ в пет турски провинции, пише Hurriyet.
Агенцията е изпратила предупреждението до всички 81 провинции на Турция, отбелязвайки, че джихадистите могат да извършат атака в Истанбул, в югоизточната провинция Газиантеп, в Анкара, в южната провинция Анталия и в западната провинция Измир, уточнява Фокус.

Според доклада сред целите на терористите са публичния транспорт, както и Евразийския тунел, който ще свърже европейската част на Истанбул с азиатската и се очаква да бъде отворен през декември.

„Тази организация търси начини да атакува турския авиационен сектор. Беше получена разузнавателна информация, че терористите планират да поставят експлозиви или остри предмети като ножове и бръсначи на самолетите в електронни устройства“, се уточнява в съобщението, изпратено до полицията. „Опасността от нападение се увеличи през последните дни“, допълват от Агенцията.

Метрото, автобусите, мостовете, летищата, автогарите и морския транспорт са сред изброените от разузнаването цели на „Ислямска държава“.