80-килограмов вълк, който е умъртвил над 34 телета и се е превърнал в страшилище за животновъдите в санданското село Горна Сушица, е убит от председателя на ловната дружина в Горна Сушица Димитър Ковачев по време на лов в неделя.
„На 16 октомври се събрахме 13 авджии и тръгнахме на лов за диви прасета. Огромният вълк се появи изневиделица, с първия изстрел го уцелих”, разказа топстрелецът Д. Ковачев. 

„Хищникът е убит  в местността Хралупата”, уточни ловецът Ковачев и посочи, че само за тази година 34 телета са нападнати и умъртвени от вълци в землището на село Горна Сушица. „Това не е първият вълк, който убиваме. Доста често нападат телета, овце и кози”, съобщи Ковачев.

80-килограмовият вълк е вторият убит хищник на ловния излет в неделя, похвалиха се от Сдружението на ловците в Сандански. Другият трофей е на ловната дружина на председателя на Общинския съвет в курортния град д-р Георги Синански.

Тираджията Румен Руйков с точен изстрел повалил хищника. „Ловците от село Струма обмислят и хайка за вълци, за да спрат набезите над домашните животни в селото”, сподели Р. Руйков.