Криминално проявен бургазлия взриви за пореден път социалните мрежи. Днес с „новината” за строеж на бежански център в сърцето на Бургас. Един от лидерите на печално известната „Банда на Рижите” си е направил видеоклип на фона на изоставена сграда в ж.к. „Лазур”- до Руската гимназия и обяви, че там ще бъдат настанени опасни мигранти, които са готови да колят и изнасилват – престъпления, характерни за него самия и съратниците му, следовници на публично екзекутирания през 2009 г. гангстер Калоян Стоянчов – Голямата Рижа.
Клипът се мултиплицира за много кратко време във фейсбук. Само 4 часа след публикуването му видеото инкасира хиляди гледания, хиляди лайкове и стотици споделяния. Мнозина  се вързаха на „новината” и дори започнаха закани за протести срещу държавната и общинска власт.

Общоизвестен факт е, че се забранява изграждането на бежански центрове в населените места. Ако ще има такива, то те ще са в обезлюдени местности и ще бъдат от преместваем тип. Промените бяха направени след горчивия опит с Харманли и столичния квартал „Овча Купел”, съобщи "Флагман".

Проверка в Имотния регистър показа, че въпросният терен, залепен за две бургаски училища, е частен. Сградата, построена върху него е общинска собственост, но до момента пустее заради дълги съдебни спорове. Преди седмица юристите на Община Бургас са спечелили делото и сега обезопасяват имота, превърнал се в свърталище на клошари. Общината има сериозни планове за мястото, което е нужно, за да се разшири образователната инфраструктура в града. Теренът ще се използва от децата на Бургас. Припомняме, че този имот в последния мандат на кмета Йоан Костадинов се оказа продаден на бизнесмена Георги Иванов, който дори бе общински съветник през 2007-2011 г. Сега обаче Иванов се намира в Испания и едва ли има представа с каква цел се тиражира терена.
 


Представящият се за патриот N1 в държавата бивш лидер на „Бандата на Рижите” се е разхождал в района и е забелязал, че на мястото се работи. Решил е да спечели още евтина популярност и е сътворил въпросното клипче.

"Нямаме практика да коментираме безумни твърдения на хора, които искат да станат известни по този евтин начин", казаха от Пресцентъра на Общината.

Флагман.бг ще следи внимателно подобни изяви и няма да допусне създаването на масова психоза сред бургазлии по една изключително болна тема за цяла Европа. Въпросният човек първо трябва да отговаря за собствените си престъпления пред закона, преди да търси медийни изяви и да опитва да изчисти името си чрез грозни провокации и бутафорни протести!