Единството на нацията е моят основен приоритет като президент на България. Ако ни гласувате доверие, ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще бъдем гарант, че страната ни ще продължи да бъде фактор на сигурност и стабилност на Балканите, в Европа и в света. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Исперих.
Тя бе категорична, че членството на България в ЕС и НАТО е без алтернатива."Всеки български гражданин трябва да е спокоен за дома си и за доходите си. Никога не съм делила хората, не съм правила различия между парламентарните групи в Народното събрание, винаги съм се ръководила от върховенството на закона. Правилата трябва да се спазват, за да има справедливост. Като президент аз ще настоявам за работещ съд и прокуратура, за достъпни за хората институции", обясни Цецка Цачева.

Цачева бе категорична, че дребните политически противопоставяния между партиите не водят до резултати. "Демокрацията предполага политически плурализъм, но дори в различията си ние трябва да можем да водим диалог, да чуваме позицията на всеки и да стигаме до най-правилното за обществото решение", каза кандидатът на ГЕРБ за президент.

"Трябва да работим така, че да оставим на бъдещите поколения модерна и просперираща България, да следваме избраната от народа ни посока на развитие, да бъдем част от силните европейски народи", заяви Цецка Цачева. Цачева обясни, че срещите с българските граждани в цялата страна са много важни за нея, защото чрез разговори с хората, тя разбира за техните проблеми от първо лице."С вас сме всеки ден, обикаляме градовете и селата на България, защото вярваме, че само единни можем да бъдем силни. Ако ни се доверите, ние ще връщаме доверието, което ни давате, всеки ден от работата си като президент и вицепрезидент на България", категорична бе тя.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев поздрави жителите на Исперих от името на премиера Бойко Борисов, който работи за всички български граждани във всички региони. „Ние не делим общините на наши и ваши. Аз като добруджанец съм благодарен на вашите дядовци, че през 1916 година в 4-та Преславска дивизия са пролели кръвта си за освобождението на Добруджа. Трябва да се гордеете с тях. Можем всички да се гордеем и с историческия шанс, който имаме, да изберем Цецка Цачева за първата жена президент на България“, каза Манушев. Той обясни, че в момента бъдещето на страната ни е поставено на карта. „Ние сме равни с другите европейски народи. Само обединени, можем да вървим напред“, категоричен бе вицеадмирал Пламен Манушев.
 
Според областния координатор на ГЕРБ и кмет на Разград Валентин Василев съвместната работа на структурите на ГЕРБ и държавните институции са показали резултат и затова хората в област Разград са избрали да поемат по нов път. „Доказателството сме ние – кметовете на Разград, Исперих и Кубрат. Ще работим с всички сили, за да оправдаем подкрепата ви. Благодаря на Гюнай Хюсмен и на Михаил Тодоров – депутати от Разград, които също са до всички жители на областта. Само заедно – правителство, кметове, депутати и общински съветници можем да работим за благоденствието на хората в региона. За да сме силни и да продължим по същия път на развитие, трябва да подкрепим Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България. Те са почтени хора, мислят за гражданите и са готови да работят за националното единение“, подчерта кметът на Разград Валентин Василев.

Народният представител от Разградска област Гюнай Хюсмен призова жителите на Исперих да подкрепят кандидат-президентската двойка на ГЕРБ с номер 17 в бюлетината на 6-ти ноември. "Да не се делим на българи, турци или роми. Днес всички сме на площада в Исперих, за да подкрепим Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България", заяви Хюсмен.