Районна прокуратура - Сандански изправя на подсъдимата скамейка жена, която тръгнала да бие и заплашила със смърт учителката на племенницата си. На 21.12.2015 г. около 8 ч. сутринта обвиняемата А. Петрова (на 35 години) заедно с майка си дошла в IV-то основно училище „Св. св. Козма и Дамян“ в гр. Сандански и поискала да влязат вътре. Те имали намерение да се разправят с преподавателката по английски език Г.Б. Поводът за това били оплакванията на нейната 12-годишна племенница, че била бита от учителката по време на час, което се оказало невярно.

На входа на учебното заведение двете жени били спрени от охранител, на когото обяснили, че искат да разговорят с директора, и тъй като към онзи момент той все още не бил дошъл, поискали да разговарят с учителката Г.Б. Тя се съгласила и жените били придружени от охранителя до мястото на срещата.

Качвайки се в коридора на втория етаж, в момента, в който видели учителката, жените започнали да крещят срещу нея: „Нямате право да се карате, нямате право да обиждате тези деца, ако има нещо, ще извикате нас“. Опитите на Г.Б. да успокои обстановката и да проведе нормален разговор не дали резултат. Нещо повече - наред с крясъците, приближавайки се към учителката, майката на обвиняемата се опитала да я удари с чантата си, но охранителят се намесил и предотвратил това й действие. Тогава учителката помолила да повикат полиция, тъй като се убедила, че двете жени нямат намерение да се успокоят.

Когато чула, че Г.Б. поискала да бъде извикана полиция, обвиняемата Петрова отправила към нея закани със следното съдържание: „Ще те пребия и жива от училището няма да излезеш“, „Като те срещна на улицата, ще те пребия от бой“. След това продължила да отправя обиди: „Ти не си никаква учителка“, „Ти си боклук, грозотия“, „Ако не си гримирана, няма да приличаш на нищо“ и т.н. В коридора се събрали още свидетели, които опитвали да успокоят обвиняемата и майка й, но без успех.

Всичко това продължило, докато не пристигнал автопатрул от РУП- Сандански, които извели от коридора двете афектирани жени, снели обяснения от всички присъствали лица и съставили предупредителни протоколи.

Очаква се да започне съдебен процес срещу жената, демонстрирала агресивно поведение в училище. За този вид престъпление законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода.