92-годишният Мохамед Бело Абубакар е най-известният полигамен мъж в Нигерия, който вероятно е и човекът с най-много съпруги в страната - 97. Той се е женил общо 107 пъти и се е развеждал с 10 от жените си. Дали заради ревност, не казва, но споделя единствено, че обича живота си и се надява на още сватби, предаде "Индипендънт".
През последните седмици се появиха слухове в някои медии, че Абубакар е починал след кратко боледуване - информация, която самият той побързал да опровергае пред местни медии.

"Скъпи мои, аз съм повече от жив и здрав! Тези слухове явно са безпочвени и явно са пуснати от клеветници, които завиждат на това, което Господ ми е дал и продължава да ми дава.", споделя той.

Абубакар има 185 деца, много от които вече са починали. Той планира още сватби и дори нови деца, ако възрастта му позволява. Описва полигамията си като "божествено призвание" :

"Това, което правя, е божествено. Това е моята задача тук и аз ще продължа да я изпълнявам до края на живота си", убеден е Абубакар.
 

Източник: Novini.london