Тялото на британския конспиролог Макс Спиърс бе открито в Полша, пише лондонският в. Сън. Въпреки че официалното заключение посочва, че върху трупа няма следи от насилие, смъртта на мъжа буди съмнения, коментира таблоидът.
Според автора на материала бащата на две деца е бил отровен, защото по неофициални данни той се е задушил, докато е повръщал черна течност.

Два дни преди кончината си британецът в столицата на централноевропейската държава Варшава е прочел лекция на тема "Как правителствата по света крият съществуването на НЛО?". Освен това покойният е изпратил SMS до майка си – Ванеса Бейтс. "Момчето ти е в опасност. Ако се случи с мен нещо, започни разследване", е написал той.

70-годишната жена разказа, че е била съкрушена от смъртта на своя син. "Макс бе име сред почитателите на теориите на конспирацията. Може би той е станал много опасен", посочва жената. Тялото на Спиърс се очаква да бъде подложено на съдебна експертиза от медик в родната му Англия. "Сън" допълва, че конспирологът е съученик на британския актьор Орландо Блум, предаде BulNews.