Всички сме наясно, че трябва да се грижим за здравето си, но ние също трябва да се погрижим и за хигиената в устата си. Няма нищо по-неприятно от срещата с човек, който не се грижи за устната хигиена и има ужасно лош дъх. Лошият дъх е често срещано явление при много хора в днешно време.
Има случаи, когато човекът наистина често използва четката си за зъби, но е доста трудно да се премахне това, което е причината за лош дъх, независимо дали това е храна, която те консумират или бактерия, която може да бъде в устата им.

Какви са причините за лош дъх?

Лошият дъх или халитоза /медицинското наименование на това състояние/, се причинява от различни неща.

Една от причините е храната, която ядем. Когато ядем храни, които имат силна миризма, тази миризма може да се задържи в устата ни за известно време, след като приключим с яденето. Храни, които засядат между зъбите ни могат да насърчат развитието на бактерии, което от своя страна води до неприятната миризма. Друг основен фактор за лош дъх е използването на тютюневи изделия. Цигарите оставят химически остатъци в устата, които насърчават лош дъх.

Без значение каква е точната причина, може да бъде много трудно да се премахне лошият дъх. Има много пасти за зъби и течности за уста на пазара и всички те обещават да помогнат, но едно нещо е, че може да бъде доста скъпо, а другото, че те в действителност са пълни с химикали. Така че, тук, ние ще ви представим естествено средство, което ще ви помогне да унищожи лош дъх веднъж и за всички!

Унищожете лошия дъх, използвайки този природен лек!

Трябват ви:

2 лимона

1 чаша хладка вода

Половин супена лъжица канела

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

1 чаена лъжичка мед

Начин на приготвяне:

Сипете лимоновия сок заедно с канелата и медът в бутилка. (Можете да използвате и содата бикарбонат, ако не разполагате с мед). След това добавете една чаша топла вода и разклатете всичко добре. Използвайте 1 или 2 супени лъжици от този природен лек за гаргара и изплюйте след няколко минути.

Канелата премахва бактериите, които причиняват лошия дъх. Медът притежава антибактериални свойства и содата бикарбонат спомага за избелване на зъбите. Лимонът предлага приятен аромат и е също така ефективен да унищожи всяка бактерия, която би могла да остане в устата ви.

Източник: zajenata.bg