Поредното посегателство срещу автобус от градския транспорт е регистрирано снощи в Бургас. Неизвестни хулигани атакували с камъни рейс N8 до училище „Христо Ботев” в кв. „Горно Езерово”.
Докато изпълнявал последния си курс за деня, шофьорът чул зверски удар и счупване на стъкло. Малцината пътници започнали да викат от ужас, след като видели как огромен камък минава на сантиметри от тях и се стоварва на пода на возилото, съобщава "Флагман". 

За щастие, няма пострадали, тъй като екшънът се разиграл  късно вечерта, около 21:30 ч. и автобусът е бил почти празен. Вследствие на наглото посегателство е строшен прозорецът на средната врата.

Шофьорът веднага сигнализирал в полицията за инцидента. Той и контрольорката дали показания пред разследващи, но според източници на Флагман.бг не успели да видят нападателите.

Шефът на „Бургасбус” инж. Петко Драгнев потвърди за атаката. „Надявам се, че полицията ще издири виновниците и ще ги арестува”, каза инж. Драгнев.

Това е поредното нападение срещу градски автобус в Бургас. През март миналата година само за седмица бяха атакувани с камъни няколко рейса в района на кв. „Победа”. Малко по-рано пък неизвестен и до момента бургазлия надупчи с въздушна пушка кола по една от най-натоварените линии – 12А.