14-годишният Кирил Балдев от пазарджишкото село Звъничево дари около 70 книги на библиотеката в софийското село Костенец. Това „Фокус“, цитирайки младият дарител.
Той каза, че по време на организирана от него благотворителна кампания е събрал около 150 книги, които е възнамерявал да дари на читалищната библиотека в пазарджишкото село Мененкьово, която изгоря при пожар.

Заради липсата на превоз част от книгите той е пренасочил към библиотеката в село Костенец, а останалата част е дарил на Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“ в Пазарджик.

„Гордея се, че мога да помогна на библиотеката в Пазарджик, в която ходя да науча нещо ново, да изгледам някой филм или просто да си поговоря с някой от библиотекарите там“, уточни Балдев.

Момчето е родом от пазарджишкото село Звъничево и прекарало детството си в Дом за деца. Сред пазарджишката общественост е известен с различните благотворителни кампании, които организира. 

Оказва се, че обичайното занимание на момчето е да дарява добро. Добротата няма почивен ден, добротата може да ви посети, когато най-малко очаквате. За всичко това най-добре знае 14 -годишният Кирил от село Звъничево. Без излишен шум той ежедневно помага на хората около себе си. Кирил се включва в редица благотворителни дейности.

Семейството и приятелите на Кирил подкрепят неговото благородно дело и се гордеят с това, което прави той. Кирил споделя, че и занапред ще продължи да помага на всеки, който има нужда и се надява много повече хора да последват неговия пример.