Водата в Добрич е пълна със строителни отпадъци и всякакви боклуци, алармира възмутена гражданка. Заради мръсотията, подавана от ВиК, пералнята й вече тотално е извън строя, съобщава "Монитор". 
„Да дойдат да платят ремонта от ВиК, защото до гуша ни дойде”, бе категоричен съпругът на пенсионерката Божанка Тодорова. Преди една седмица той извадил цедката, която била пълна с боклуци и водата не влизала в пералнята. „Днес - /вторник – б.а./, отново включихме пералнята. Направи ни впечатление, че се пълни много бавно с вода. После пък не тръгна. Източихме водата, извадихме дрехите. Когато съпругът ми извади цедката, се хванахме за главите. Погледнете”, показа Божанка.

Самата цедка не се виждаше от плътно полепнали стружки и строителни бетонни отпадъци. Според семейството дори и без цедката водата отново не иска да влезе в пералнята. Сега пенсионерите ще се спасяват с ръчно пране, а ремонтът на пералнята ще чака пристигането на пенсиите. Освен ако ВиК не реши, че вината е негова и не поеме нанесените щети.

Семейство Тодорови живее на 8-ия етаж в жилищен блок по ул. „Отец Паисий”. Няма чести спирания на водата, но дори и да я има, тя е негодна за пиене. Оказа се, че е негодна и за пране. Само преди няколко дни в социалните мрежи добричлийка публикува снимка на чаша, пълна с кафява течност. „Не си мислете, че е чай. Това е вода, която налях от чешмата”, написа дамата.

От 1 август цената на водата в Добрич бе повишена от 2.85 лв., на 2.97 лв. за кубик.