Не приемам ограничаване на политическите права на българските граждани в чужбина. Обратното - нашите сънародници трябва да бъдат насърчавани да следят и участват в политическия живот. Това подчерта кандидатът за президент от Коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ" Ивайло Калфин по време на дискусия в Брюксел с българи, които живеят в Белгия и Холандия, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.
На срещата беше обсъдена президентската му програмата, както и по-широк кръг от важни за сънародниците ни теми. Особено оживена беше дискусията, свързана с правилата за гласуване на българите в чужбина. Участниците в разговора заявиха своето твърдо намерение да отстояват правата си да гласуват. Те бяха единодушни, че ангажиментът им към политическия живот в България е дълбоко осъзнат и траен.

"Българското законодателство максимално бързо трябва да предвиди сигурен начин за електронно и дистанционно гласуване, както го правят други европейски страни. Дотогава ограничения като тези с броя на изборните секции са обидни към нашите сънародници, които живеят зад граница", заяви Ивайло Калфин.