Убеден съм, че от вашата парламентарна група или поне ваши общински съветници и кметове ще гласуват с номер 17, защото това е печелившо. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, обръщайки се към депутатите от „БСП лява България” по време на дебатите по проекта на решение за отмяна на решението за работа на Народното събрание през октомври и ноември 2016 г.
„Политическа партия ГЕРБ е единствената, която прави реални срещи с избиратели. Вие просто се чудите как да се скриете в парламента и смятате, че пак ще има същите заграждения, които имаше по времето на Орешарски. Нека не изпадаме в такива детайли. Това, което искаме да направим е действително, когато Вие използвате парламента, за да правите в парламента политически изказвания и да превръщате парламента в цирк, ние просто не желаем да участваме в тези дебати”, заяви той. Цветанов припомни, че решението за ваканция на парламента по време на предизборната кампания се отнася само до пленарните заседания, а парламентарните комисии продължават да работят по законодателната си дейност.

„Вие искате само да провокирате политическо и парламентарно противопоставяне, но обществото вярва на ГЕРБ, на правителството на Бойко Борисов и на парламентарното мнозинство, формирано в сегашния парламент”, коментира Цветанов. 

В процедура по начина на водене, народният представител от БСП Жельо Бойчев определи изказването на Цветанов като предизборна агитация, а споменаването на номера на кандидата за президент на ГЕРБ в изборната бюлетина, като нарушения на Изборния кодекс. 

ВИЖТЕ В БЛИЦ КАКЪВ СКАНДАЛ СЕ РАЗРАЗИ СЛЕД ИЗКАЗВАНЕТО НА ЦВЕТАНОВ!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!