Маскирани бандити в свирепа гонка с полицията след обир на банка под тътена на гръмотевици и проливен дъжд. Тези сцени се разиграха днес сутринта пред РУП-Слънчев бряг. Те обаче не са поредният брутален нашенски екшън между хората на Димитър Желязков - Очите и Божидар Кузманов-Кравата, а са част от мащабна холивудска продукция.
Снимките протичат под зоркия поглед на режисьора на „Бързи и яростни” и „Трите Хикса” Роб Коен.

Не е ясно дали това не са финални сцени на поредния епизод за любителите на бързите автомобили FAST 8, който излиза по кината след малко повече от 6 месеца и предстои да влезе в пост продукция. Снимките се пазят в пълна тайна.



На място има струпана сериозна техника. Скъпите машини симулират гръмотевична буря и ураган. Героите в екшъна бягат от ченгетата под проливния дъж, след като са ограбили Федералния резерв на САЩ. Продуцентите са решили, че в курорта ще снимат само една сцена, която ще имитира изоставен калифорнийски град.




Припомняме, че още вчера екипите на американската компанията, която ще заснеме продукцията, започнаха да трансформират РУП-Слънчев бряг. Заедно с тях пристигнаха и „движими декори“, включително и уникален джип, създаден специално за филма, който ще има главна роля в сцената. 



Още в ранните часове на деня екипът от над 100 души започна да прави приготовления за снимките. На мястото са паркирани  множество камиони, натоварени с всякакъв вид кино и аудио техника. Най-впечатляващата част от нея са 3 огромни турбинни двигателя, захранвани с гориво, които симулират ураганни ветрове.



Специални въздушни компресори, внесени от Румъния, пък са свързани с короните на дърветата пред районното управление и ще ги клатят, създавайки впечатление за убийствени ветрове, а огромен автокран ще има задачата да разпръсква проливен дъжд над главите на актьорите.