Кметът на Община Септември Марин Рачев възстанови с лични средства изпепелената от мълния къща на 13-годишно момиче, болно от церебрална парализа. В ремонтираната постройка вече може да се живее, а отец Йордан от Септември и отец Кънчо от Карабунар отслужиха водосвет за здраве. 
На 15 юли домът на семейство Джалеви от село Карабунар е ударен от мълния и опожарен. Това е единственото жилище, в което живее семейството заедно с дъщеря си Глория. Тя е с детска церебрална парализа и е напълно неподвижна. 

За щастие, точно в този ден родителите завели момичето на лекар и къщата била празна. Семейството обаче остава на улицата.

Когато разбира за трагедията на хората, кметът на общината поема ангажимента с лични средства да възстанови изцяло дома им. Кметът на Карабунар Иван Каменарски също стартира дарителска акция в помощ на съселяните си, като със средствата да се закупи оборудване за стаята на болното момиче.



Два месеца след пожара, къщата на семейство Джалеви е неузнаваема. Освен, че е възстановен покривът, е направено и изцяло ново обзавеждане в стаята на Глория, съобщават местният сайт PZdnes и Dir.bg.

"Основното е, че сме хора и трябва да си помагаме. Случай като този само ни показват кое е възвишеното, важното и същественото в нашия земен път. А то се крие в отношенията между хората. Трябва да бъдем над дребните сплетни и вражди. Защото човешкия живот е само един миг от вечността. Къща се прави, но белята можеше да бъде непоправима, ако Глория беше в къщата, когато падна мълнията”, каза кметът на Септември Марин Рачев.