Лидия Опълченска претърпя пътен инцидент на бул. "Руски" в Пловдив. Миската бе блъсната от невнимателна шофьорка, докато пресичала на пешеходната пътека срещу хотел "Лайпциг". Колата минала през крака и като по чудо 26-годишната красавица се разминала без сериозни наранявания, съобщава "Марица".
"Подадох знак, че ще пресичам. Имаше един автобус, който спря, а шофьорът ми направи жест с ръка да минавам. Зад него обаче момиче с Хюндай Санта Фе не спря. И в момента, в който си подадох крака, тя мина през него", разказа пострадалата.

Вместо да спре и да окаже помощ на Опълченска обаче, шофьорката реагирала напълно неадекватно - форсирала, включила на заден и отново минала през крака на пешеходката.  



От болката Лидия загубила съзнание. Когато се опомнила, разбрала, че охранителят от близката банка се е притекъл на помощ. Отнесъл я на ръце от платното и повикал линейка.

Миската веднага била откарана в Спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги", където направили снимка. "Слава богу, нямам нищо счупено. Но вероятно имах леко сътресение, защото няколко дни след това ми се гадеше и ми пречеше светлината", обясни Опълченска. В момента тя стартира собствен бизнес, но след инцидента не може да работи. Още дълго време няма да може и да спортува.  



"Най-обидното за мен е, че това момиче дори не ме потърси, не ме попита как съм. Не се извини", възмущава се Лидия.