Емоциите и очакванията за президентските избори са основен стимул за напрежение в управляващата коалиция. Това каза Валери Симеонов, председател на НФСБ.  Според него отношенията вече са се нормализирали, въпреки че спокойно са можели да останат и сегашните текстове в Изборния кодекс.
Ако беше останало ограничението за 35 секции за гласуване в чужбина, нямаше да бъдат ощетени българите зад граница. Нямаше да има проблем и с квадратчето „не подкрепям никого“, каза още Симеонов.

„Ще се види, че някои секции ще бъдат с по 15-20 гласували – на това срамно явление сме били свидетели на много избори, сега пак ще бъдем свидетели точно при тези, които вдигат най-много шум във Великобритания. Като изключим Турция, в никоя държава – нито в САЩ, нито в Испания, нито в Германия или Великобритания са откривани повече от 40 секции – 35-36, максимум 40 в единични случаи“, посочи Симеонов.

„Някой от тази гледна точка седна ли да помисли колко ще струва на нашата бедна държава откриването на секции например в Нюфаундленд. Естествено, че ни притеснява подкрепата на ДПС, защото тя най-малкото е политически неморална и некоректна. Няма значение гласовете от Турция дали ще подкрепят кандидат на ГЕРБ или на БСП, те чисто и просто са манипулация на изборите“, каза още председателят на НФСБ. Симеонов каза още, че днес депутатите от Патриотичния фронт ще отидат на извънредното заседание в парламента и предизборната ваканция на народните представители ще се отмени, колкото и това според него да е неестествено и против нормите на една предизборна кампания.

"Това дава трибуна на опозицията да води кампания до изборите", каза още Валери Симеонов.