Бикът Танчо, който едва на уби двама души в град Баня (Карловско), го очаква жестоката съдба да стане на кайма. Местните жители са вдигнали мерника на агресивното животно, което създава проблеми с поведението си. Чашата на търпението преляла преди няколко дни, когато Танчо завлече двама души в блато и те като по чудо се спасиха от страшна гибел.
350-килограмовият бик е собственост на пенсионерката Делка Грошева (75 г.), която го пасяла близо до канал в града. Изневиделица буйното животно хукнало да тича и нагазило в блатото. По-младият неин съгражданин Делчо хукнал да спасява животното, като вързал въже за шията му и се опитал да го измъкне. Но вместо това бикът го завлякъл още по-надълбоко. Делчо първоначално бил потънал до кръста, но впоследствие потънал почти целия и едва не се удавил, пише "България днес". 

В спасителната акция се впуснала и Пенка, която също била на ръба да потъне в блатото. Повече от час продължила борбата между хората и животното, като пакостливият Танчо се държал агресивно и по никакъв начин не помагал да бъде спасен, разказаха свидетели на свръхлюбопитната случка.

Щастливата развръзка настъпила с идването на дъщерята на Пенка - Мария. Жената донесла здраво въже, което вързала за буса на Делчо и така животното било изтеглено от блатото, а след него успели да си поемат дъх и двамата спасители. Драматичната случка обаче наклонила везните към тежко бъдеще за Танчо, който ще стане на кайма.

"Познавам хората - те са малки фермери от края на града. Явно са имали неприятности, за които не са ми сигнализирали. Ако ми бяха казали, щях да съдействам с каквото мога. Определено е неприятна ситуацията", коментира кметът на Баня Стамен Гешев.

Градоначалникът си припомни, че неприятен инцидент с бик е имало в миналото. "Преди около 10 години животно нападна човек и дори случката имаше трагичен край, защото човекът почина. От тогава обаче не сме имали сериозни неприятности с животни. Дано и да нямаме", добави Гешев.