Запустяла вила в пернишкото село Слаковци беше превърната във ферма за сушене и преработка на канабис. Собственикът я посещавал рядко, а последният път просто останал изумен от настъпилите промени.
Собственикът починал преди години и оттогава домът е необитаем. Наследникът на вилата – 40-годишният Петър, живеел в Батановци и рядко наминавал към пустата къща, съобщи За Перник.

Преди месеци забелязал, че вилата е разбита и ограбена. А при последното си идване в имота са натъкнал на монтирана сателитна чиния и пердета на прозорците. Петър си помислил, че в имота му са се настанили бежанци. Тогава той се обадил на полицията. Ченгетата щурмували вилата, но вместо бежанци открили да се суши 23 килограма канабис.

Междувременно самонастанилият се отглеждач на наркотичните растения се укрил след появата на полицията. Униформените обаче са по петите му и въпрос на време е да бъде задържан. Слуховете носят, че въпросният „фермер“ е братовчед на крими герой с прякор Мусте. И навярно само се грижел за канабиса.