Следващия път, когато чуете някой да превъзнася Китайската храна и иновативните бизнес практики на този тип ресторанти, първо си спомнете за статията, която сега ще прочетете, пише gotvach.bg.
Преди по-малко от година International Business Times излезе с изключително притеснителен доклад, който твърди, че поне 35 ресторанта в Китай са разкрити за това, че добавят опиати към храната. Всички тези ресторанти са разположени в столицата, но означава ли това, че само там може да се случи подобно нещо или по-скоро властите са търсили само на това място. Това не е първия случай на подобно посегателство над храната в Китай. През 2004 година 215 ресторанта са докладвани за това, че добавят опиати в супата и в задушените ястия с месо и картофи.

Целта на нелегалното действие е организма на човек бързо и лесно да се пристрасти към дадената храна без да знае защо му се хапва толкова често едно и също нещо. Освен към вида храна, обаче вие неусетно макар и да не осъзнавате това нещо, се пристрастявате и към самия наркотик, а това може да доведе до изключително притеснителни последствия по-нататък.

Цитираната информация от официалната новинарска агенция, твърди че били открити инжектирани морфин, кодеин и други силно пристрастяващи наркотици, в различни ястия от нудълс до омари и задушени ястия.

Като цяло контрола над храните в Китай е изключително занижен и е важно подобни новини да бъдат разпространявани и споменавани по-често, за да предотвратят повторението им на други места по света.

Когато се правят изследвания на храната там, в нея много често има наличие на тежки метали и различни видове замърсители; през 2008 година повече от 300, 000 деца се натравят от мляко с високо съдържание на меламин; при подобни проверки на много места е открито месо от плъхове, което е преработено по специални техники и се продава за агнешко.

Безброй много са случаите на неправилно селектирана или приготвена храна в Китай, така че по-добре гледайте внимателно във вашата паничка с надеждата тук нещата да са по-добри.