СЕМ и депутатите от медийната комисия ще се занимаят с вулгарното изказване на Радан Кънев по Нова тв. Лидерът на ДСБ използва в ефир "байх*й" и дори не се извини. ".... съжалявам колегите си от блока, по които в момента Борисов вика и ги мъмри един по един, а той не им е шеф. Ако блокът има един лидер, независимо кой е той, в момента това няма да се случва. Само че те нямат техния лидер зад гърба си, който да му каже: "Абе, байх*й", ти с кого се държиш така, бе? Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години", каза Радан.
Усетил се за гафа малко по-късно, Радан използва социалната мрежа Фейсбук, за да се извини на зрителите на Нова тв и на водещия Виктор Николаев. Той изрично подчерта, че искрените му извинения са само към тях.

Нахалното му поведение още повече взриви социалната мрежа и тя буквално прегря от хулене и хейтене на Кънев. Лидерът на "Десните" Илко Семерджиев коментира първи написа: "Радан Кънев стигна дотам да нарече премиера Борисов "бай*уй" в една национална телевизия, но при положение, че собственият ти кандидат се прави на джедай Трайчо, при това със "силата" да бъде свободен, вече отива отвъд идиотизма", съобщава "Стандарт". 

"СЕМ се сезираха, ще разгледат случая по най-бързия начин", коментираха от съвета. В същото време медийната и етична комисия в парламента ще свика заседание заради вулгарните изрази на Кънев.