Бургазлията Стоян К. и Руслана С. от Смолян решили да използват Центъра за психично здраве „Проф. д-р Темков” в Морската градина като прикритие за търговията им с наркотици. Двамата постъпили доброволно в лечебното заведение, където били на свободен режим, пише "Флагман", позовавайки се на отлично информирани източници.
30-годишният Стоян живеел в ж.к. „Славейков”, но тъй като вече бил арестуван за продажба на наркотици, не искал да държи „стоката” в дома си. Няколко месеца по-рано се запознал с красивата Руслана, също криминално проявена, и им хрумнала идеята да се направят на луди. Те решили, че без проблеми могат да скрият дрогата в Психото, където никой нямало да се сети да търси.

Стоян и Руслана постъпили съвсем скоро в сградата, намираща се в Морската градина на Бургас. Те били на свободен режим и можели да излизат, когато си поискат, за да пласират дрогата и да зареждат.

В събота имали среща с популярен бургаски доставчик на наркотици. Двамата решили да се запасят с марихуана, но не знаели, че зареждачът им е под полицейско наблюдение, научи Флагман.бг. Дилърът не се поколебал да изпее двамата шанаджии, които действали самостоятелно и не разполагали със закрила от някой от големите босове.

Последвал светкавичен арест на Стоян и Руслана. В тях са открити различни количества наркотици, подготвени за продажба и електронна везна, с която разпределяли дозите.