Заради непоследователната политика на Барак Обама Русия отново зае важно място в близкоизточната политика и изгради връзки с Турция, което стана проблем не само за Вашингтон, но и за НАТО, пише The American Interest.
Политиката на Обама относно Сирия нанася все по-големи щети на американските интереси, счита авторът на публикацията. Според него Москва се възползва от нерешителността на Вашингтон и в резултат установи изгодни търговски връзки с Иран и с Турция. По такъв начин Русия вби сериозен клин в НАТО, отблъсквайки Турция от Запада и особено от САЩ, се казва в публикацията.

„В Сирия има много трудно разрешими проблеми, но сирийската политика на Обама представлява един от най-жалките и печални образци на последователната бездарност на световната политическа арена за дълги години” - The American Interest.

Вашингтон се опитва да прикрие голотата на американската политика с грандиозно разобличаване на престъпления, станали възможни поради некомпетентността на Обама и това само подчертава ужасяващата морална и политическа пустота в подхода на президента към международните отношения, обобщава авторът на публикацията.

Превод и редакция: БЛИЦ