Бой с бикове в Сарагоса едва не завърши с трагедия. Животното вкара своите рога в лицето на едноокия матадор Хуан хосе Падиля, съобщава der Spiegel. Инцидентът стана по време на изпълнението на опасен трик: тореадорът застанал на колене пред бика, за да демонстрира пред зрителите своята власт над животното. След трика Падиля недостатъчно бързо скочи на крака, бикът премина с голяма бързина през него и вкара рогата си в главата му.
Тореадорът паднал и бикът минал върху него. Помощниците на арената успели да изнесат Падиля като зрителите очаквали лоши последствия за него. За щастие веднага се изяснило, че тореадорът получил незначителни рани - рогата леко закачили клепача му и той се върнал на арената, за да продължи коридата. Публиката приветствала повторното му появяване с аплодисменти.

Това не е първият път, в който бикът се оказва по-бърз от Хуан Падиля. През 2011 г. той изгуби едното си око след като рогата на бика пронизаха черепа му и излязоха през окото му. Но само след пет месеца тореадорът отново започнал да участва в кориди, което го направило национална легенда. 

Превод и редакция: БЛИЦ