Легендарният опълченец на Донецката република Арсений Павлов, известен като Моторола, е жив. Това заяви сензационно генералът от Службата за сигурност на Украйна и бивш началник на Главното следствено управление Василий Вовк.
„Убийството на Моторола е инсценирано. Той е в Русия, някъде отвъд Байкал се крие. Всички хора, защитавани от Москва, отиват там. Това не е човек, това е лице. И това лице трябва да бъде в затвора. Русия го скри. Престориха се, че са го погребали и край”, заяви пред украинското издание „ГОРДОН” генералът. 
 
По-рано експертиза установи, че бомбата, която уби легендарния опълченец, е идентична с тази, която бе открита при опита за покушение над ръководителя на ДНР Александър Захарченко. Следствено-оперативната група на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на държавната безопасност на ДНР разглеждат произшествието като терористичен акт, извършен от спецслужбите на Украйна.
 
Както БЛИЦ съобщи, командирът Моторола бе ликвидиран пред дома си на 16 октомври, след като неизвестни лица активираха дистанционно взривно устройство, поставено в асансьора на блока. 
 
Арсений Павлов стана известен през 2014 година, когато взе участие във военните действия под Славянск. За успехите си Моторола беше награден с Георгиевски кръст на ДНР.