Криминалнопроявен благоевградчанин се съгласи да влезе в затвора за година и половина, след като призна, че е извършил кражба. 39-годишният Емил Иванов си набелязал като потенциални мишени жени, които били по-разсеяни по време на пазаруване, съобщава struma.bg
Така на 2 септември вечерта от закусвалня на ул. „Джеймс Баучер“ отмъкнал дамската чанта на Василка Тодорова, в която имала 30 лв., маркови слънчеви очила, лична карта, дебитна карта, ключове, всичко на стойност около 200 лв. На другия ден около обяд крадецът отново излязъл на лов, като този път се завъртял в магазина за обувки „Бельовски“, на ул. „Тодор Александров“. Там щипнал незабелязано червеното дамско портмоне на Росица Спасова, в което имало 300 лв., 10-грамов златен синджир с кръст на „Картие“, лична и дебитни карти, всичко на обща стойност 930 лв.

Няколко дни по-късно апашът е заловен от благоевградските полицаи и оставен с постоянна мярка от съда „задържане под стража“ в ареста. Той е обвинен, че при условията на продължавано престъпление е отнел чужди вещи на обща стойност 1125 лв., като деянието е опасен рецидив, тъй като е бил осъждан и преди това. Последната му присъда е 3 години и 10 месеца, която изтърпял преди няколко месеца.

Заради обремененото си криминално минало Емил Иванов избра да признае вината си и да възстанови щетите при кражбите преди месец, за да постигне сделка с прокуратурата за по-лека присъда. Наблюдаващият прокурор Елица Калпачка му предложи ефективна присъда от година и половина при строг режим и той се съгласи. Наказанието влезе в сила, след като споразумението бе одобрено от съдия Екатерина Николова.