Този сезон ще сме пред огледало – всеки детайл във визията ни ще се отразява и в центъра на вниманието ще бъдат отблясъците, които сътворява хитовият маникюр за този сезон – огледалните нокти, пише zajenata.bg
Те отразяват всичко, точно както една от любимите вещи на жените – огледалото. Именно затова всички момичета желаят да се сдобият с необичайното и екстравагантно покритие, което бързо привлича погледите. Този вид маникюр имитира метално покритие, което създава перфектен блясък на нокътната плочка и се изработва чрез специален пигмент.

Металният ефект е правилният избор за дамите, които искат да привлекат погледите на околните и да предизвикат мъничко завист.Ако погледнем към световните модни подиуми, формите на ноктите, които ще владеят есен-зима 2016/2017 са: овални, така нареченият „мек квадрат“ и острите бадемовидни нокти, които предлагат ежедневна практичност и елегантност.

Оказва се, че най-предпочитаната дължина от дамите са късите салонни нокти със стилен дизайн. Вечният хит сред бизнес дамите е френският маникюр или кристали "Сваровски“. Не забравяйте, обаче да бъдете умерени с подобен тип маникюр, защото много лесно ефектът би се превърнал в дефект, когато от акцент многото аксесоари натежават и се превръщат в кич. Изберете маникюр, при който акцент с камъчета има при един или два пръста, но не повече.

В момента топ тренд са тъмните нюанси като индиго, камуфлажно зелено, черно, шоколадово кафяво, кралско синьо, сиво. Червеното е класически цвят, когато говорим за маникюр и този сезон няма да минем без него. За предпочитане е той да бъде върху къси нокти.

Късната есен и зимата освен очарователност носят и дискомфорт на ръцете. Те са винаги на показ и са огледало за нашето здраве и грижата, която полагаме за него. При температурните промени горният слой на кожата се нарушава, тя губи влагата и еластичността си и се изсушава. Така кожата ни става по-податлива към препарати, алергии и напукване.

Съветваме ви да стимулирате кръвообръщението на ръцете като при посещение при маникюриста използвате спа терапии с повече масаж и парафинова вана. Хранете се правилно, набавяйте си нужните витамин А, Е, Д и пийте течности, за да поддържате нивото на хидратация в кожата.