Не понасям някой да спекулира с фалшиви факти. Това заяви пред БНТ председателят на ВМРО и кандидат за президент на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов по повод обвиненията на Радан Кънев, че Патриотите са настояли за ограничението броя на секциите в чужбина заради Турция.
Той определи изказванията на лидера на ДСБ като "смешен плач" и отсече, че не желае да влиза в неговата стилистика. Каракачанов обаче напомни на Кънев, че вече 20 години ВМРО се грижи за интересите на българите, докато другите се вслушват в техните проблеми по време на избори. Той докачи ДСБ и за това, че има представители в бордовете на държавните предприятия, докато Патриотите никога не са имали амбиции за властта.

Красимир Каракачанов коментира още, че докато в лявото и дясното пространство сме свидетели на боричкания, то патриотичните формации - ВМРО, НФСБ и Атака, са успели да се консолидират, да заровят различията в името на България. Каракачанов се похвали, че не едно политическо проучване му дават добър резултат на изборите.

"Аз не се чувствам чобанин и как си представяте, ако не отида на балотаж, с тоягата да бутам хората да гласуват за други кандидати", коментира той.