Още от малки, момичетата слагат ластика си за косата на китката, тъй като така им е под ръка по всяко време и няма как да се изгуби. Сигурни сме, че сте си купували десетки ластици за коса, които по-късно просто изчезват. Историята, които ще прочетете по-долу ще ви накара да преосмислите това инстинктивно движение, което правите с ластика си за коса.
Кристи от известно време била с подуване на китката, което непрекъснато се разраствало. Въпреки, че тя започнала да взема антибиотици, мястото не спирало да се разраства и да се подува, което я накарало бързо да посети спешното отделение.
 

Там момичето научило истинската причина за този оток, която колкото и невероятно да ви звучи, била заради един малък гумен ластик за коса, който бил на китката й. Според докторa, който прегледал момичето, бактериите, които са били над ластика, е било трудно да се измият, нахлули вътре в кожата през отворените пори и космените фоликули.

Може би сте чували, че има шансове за сериозни инфекции с необратими последици, които могат да дойдат от средствата за грим, като четки. Този случай, обаче е отвъд въображението. Дали в крайна сметка не е по-добре да загубиш ластика си? За щастие, може лесно да се замени.

Източник: zajenata.bg