Отдавна не сте получавали оргазъм, а жадувате за него като всяка сексуално активна жена. Какво се случва? Със сигурност вагината ви не е отказала да „работи“, а просто сте придобили неосъзнато някои вредни навици, които ви пречат да достигнете върха.
Нямате идея за какво ви говорим? Вижте какво според секс експертите на Women's health саботира вашия оргазъм:

1. Правите секс само пияна
Задръжките определено падат, когато е намесен алкохол, но той няма да ви помогне да се насладите на секса. „Напитките изсушават устата, вагината ви и раздразват нервната система“, категорична е сексоложката от Северна Каролина Кели Джонсън.

2. Често симулирате оргазъм
Симулирането определено може да ви отдалечи от удоволствието, защото така подавате грешни сигнали на партньора си и вместо да се постарае да ви задоволи, той действа в посока на фалшивото ви пъшкане и викане.

3. Минавате веднага на същинската част
Оргазмът при жените не е механичен, както е при мъжете. За да се възбудите е необходима съответната стимулация, която често е част от предиграта. Пропуснете ли я, шансовете ви за оргазъм също може да се изпарят.

4. Спалнята ви прилича на битак
Трудно ще се фокусирате върху щастливия финал, ако има хиляда неща в заобикалящата ви среда, които ви разсейват. Според изследванията женският мозък много трудно може да изключи разсейващите фактори и да се фокусира върху едно нещо, когато са налични.

5. Прекалено самокритична сте
Жените често си мислят за какво ли не по време на секс, но не и за самия акт и удоволствието от него. Ако мислите ви са насочени към тревоги дали изглеждате добре в тази поза, дали той не вижда пъпките и целулита ви, дали очаква да свършите, трябва ли да пъшкате и т. н., няма как да се посветите на своя оргазъм и да го достигнете.

6. Не мастурбирате
Най-добре може да опознаете вагината си и какво и как ви възбужда, като мастурбирате. Редовното самозадоволяване помага и да държите под контрол някои хормони, които съответно могат да ви помогнат или попречат да достигнете възбуда и оргазъм.