Специализираният наказателен съд пусна от ареста Данаил Петков – обвинен в участие в организираната престъпна група на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Той бе един от последните заловени след престрелката от 8 юни в ресторанта „4 You” в Слънчев бряг.
Петков бе хванат след европейска заповед за арест в Испания, където престоя няколко месеца. Впоследствие бе доведен в България. В началото на септември той обжалва мярката за задържане, но бе оставен в ареста след решение на две инстанции, пише "Флагман". 

Данаил Петков е пуснал нова жалба, а от днес вече има решение, че може да бъде пуснат на свобода срещу 10 000 лева парична гаранция, съобщиха от пресцентъра на спецсъда.

Петков е съсобственик на дружеството „Оксижен 2013” заедно с Николай Иванов. Според прокуратурата двамата са формални собственици на заведенията „Оксижен” и „4 You” в Слънчев бряг. Зад тях всъщност стоял Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Последният все още се издирва от органите на реда. Той изчезна след стрелбата по Митьо Очите и хората му на 8 юни. Тогава един от гардовете на Очите загина.

Съдът първоначално остави в ареста деветимата обвиняеми членове на организираната престъпна група на Кравата. Впоследствие обаче постепенно почти всички бяха пуснати. По непотвърдена информация към момента в ареста вече са само Тодор Славов и Георги Иванчев, за които се смята, че са стреляли по Митьо Очите и хората му.