Развитието на „Индустриален парк Марково“ е от изключително значение за нарастването на индустриалния облик на южната част на град Пловдив. От инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп, която работи по проекта коментираха основните предимства на парка, водещото от които е комуникативната локация. Мястото не е презастроено за разлика от районите на селата Раковски, Радиново и Куклен.
В последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на оптималните  производствени разходи и развита транспортна инфраструктура. Тези фактори подпомагат процеса на индустриализация на региона. Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват техническите средни и висши учебни заведения в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните по-малки общини.

 „Индустриален парк Марково“, който се намира в южната част на Пловдив, е проект, подготвен за посрещане на инвеститори и те няма да загубят ценно време в преодоляване на бюрократични пречки. Паркът се намира на 15 км от автомагистрала „Тракия“, на 10 км от Летище Пловдив и на 5 км от Митница Пловдив.

С дългогодишният си опит в привличането на български и чуждестранни инвеститори Пловдив е известен като индустриалната столица на България, със силно развито машиностроене и леки производства. Има отлично развита транспортна инфраструктура - магистрали, железопътни линии и международно летище.
 „Индустриален парк Марково“ предлага парцели за логистика и производство с готова инфраструктура.

Проектът е с обща квадратура от 158 000 кв.м., като могат да се обособят различни по големина терени в зависимост от търсенето на клиента. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. Има се различни варианти за развитие на зоната, съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона.