Обвиненият в двойното убийство на родители си полицаят Венцислав Караджов остава в ареста. Той се намира зад решетките от средата на май тази година. Припомняме, че възрастните Цветан и Божурка Караджови бяха намерени зверски разстреляни в дома им в Пловдив, а до момента единственият обвиняем за пъкленото дело е ченгето от Икономическа полиция.
Въпреки молбата на адвоката му Зоя Тошкова да бъде пуснат с по-лека мярка, защото според нея няма доказателства, че Караджов е екзекутирал родителите си, Окръжен съд прецени, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши други престъпление.

„Всички искания за съдебни следствия, за които ние настояваме са отхвърлени от съдя. Няма преки доказателства за това, в което обвиняват клиента ми”, коментира пред БЛИЦ адвокат Тошкова.

„Делото срещу мен се води тенденциозно, аз не съм извършител на тези убийства”, каза в съдебна за ла полицаят.

Както БЛИЦ съобщи според разследващите основният мотив за това синът да изтрепе родителите си с по няколко куршума, е стар спор за имот в Пловдив, в който са живеели пенсионери. Скандалите между възрастните и семейството на сина били постоянни. Дни преди зверството съдът присъдил къщата и имота, които са били предмет на спора, да останат на майката у бащата на Венцислав Караджов.

До момента оръжието, с което е извършено престъплението не е открито.

Пред БЛИЦ Зоя Тошкова обяви, че следващия вторник отново ще обжалва мярката на клиента си пред Апелативния съд в Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ