Не е безспорно доказано, че Живко е убил котката в ж.к.“Лазур“, не са направени експертизи, може животното да е умряло от естествена смърт. Това каза адвокатът на Живко Стоянов Пламен Найденов в съдебна зала, с което нажежи страстите до краен предел.
Стотици бургазлии искат строго наказание за Живко и са готови да го линчуват. Днес те можеше да протестират и пред Съдебната палата, но за да се избегнат сблъсъци до последно не се знаеше, че ще се гледа мярката за неотклонение на садиста Живко Стоянов, съобщава "Флагман". 

Младият мъж буквално разпори и транжира котка пред погледите на десетки бургазлии в ж.к.“Лазур“ на 7 октомври. Прокуратурата иска постоянното му задържане под стража, защото има опасност да се укрие. Има и утежняващи обстоятелства - Живко е извършил престъплението в период на изтърпяване на условна присъда, пледира държавният обвинител Георги Попдобрев.

Самият Живко каза, че съжалява за случилото се. Твърди, че извадил ножа, за да стресне кучето си, които било здраво захапало котката и това се установявало от видеозаписите.