Атака на хакери е причината интерактивно информационно табло на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца, което е монтирано в зелените площи срещу читалище "Развитие", в събота вечер да излъчва порно реклама. Това съобщи Дарик, позовавайки се на информация от РИОСВ - Враца.
"Пробивът в защита на таблото е продължил около два часа, след което е изключено незабавно от служители на инспекцията. От момента на поставянето таблото няколко пъти е обект на атаки. При всяка от тях са вземани мерки за затрудняване на достъпа до софтуера от недоброжелатели. РИОСВ - Враца ще предприеме необходимите действия за защита на таблото от бъдещи злонамерени атаки", коментират от екоинспекцията.

За атаката са уведомени фирмите, поддържащи таблото и изготвили софтуера му. Подаден е сигнал и до началника на Областна дирекция на МВР - Враца и прокуратурата.

Идеята на монтирането на това информационно табло в центъра на Враца е да популяризира резервата "Врачански карст". На гражданите да се предоставя информация за биоразнообразието и маршрутите в резервата, и да популяризира защитената територия.