Пухкави, въздушни и се пекат за минутка! Невероятни японски палачинки - оказа се, че и там ги готвят, и то как!
Съставки:
120 гр.
брашно
120 мл прясно мляко
2 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
Приготвяне:
- Смесете млякото, яйцата и захарта. Пресейте брашното, добавете бакпулвера, след което изсипете в млечно-яйчената смес.
- Загрейте тигана, след това го поставете върху мокра кърпа за няколко секунди, за да се охлади. Налейте черпак от тестото в центъра на тигана, след минутка обърнете палачинката и покрийте тигана с капак. Минута по-късно палачинката е готова.
- Готовите палачинки подредете на купчина, като по желание ги намажете с масло.
Последвайте ни
0 Коментара: