Сигурно не сте и чували за японски палачинки ! Голям пропуск - те са кръгли  малки палачинки , нещо като кръстоска между нашенските тънки и американските пухкави печива. Пекат се в сух тиган с незалепващо покритие под капак. Струва си да ги опитате и оцените, пише zajenata.bg.

Съставки:

120 гр.


брашно

 

120 мл прясно мляко

2 с.л. захар

1 ч.л. бакпулвер

1 яйце

Приготвяне:

  1. Смесете млякото, яйцата и захарта. Пресейте брашното, добавете бакпулвера, след което изсипете в млечно-яйчената смес.японски палачинки
  2. Загрейте тигана, след това го поставете върху мокра кърпа за няколко секунди, за да се охлади. Налейте черпак от тестото в центъра на тигана, след минутка обърнете палачинката и покрийте тигана с капак. Минута по-късно палачинката е готова.японски палачинки
  3. Готовите палачинки подредете на купчина, като по желание ги намажете с масло.японски палачинки